Έρευνα

Πώς θα μετατρέψετε τους φόβους σας σε ευκαιρίες

Οι ανασφάλειες και οι φόβοι μας μπορούν να μας βάλουν ένα μεγάλο stop σε κάθε βήμα που θέλουμε να κάνουμε.

Ότι και να θες να κάνεις στην ζωή σου πρώτα θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τον φόβο και μετά να κάνεις αυτό που θέλεις. Οι φόβοι μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες αν τα δεις από διαφορετική οπτική γωνία.

Μπορείς όμως να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και να τους μετατρέψεις σε ευκαιρίες.

Ο φόβος της αποτυχίας
Ο πιο κοινός φόβος είναι ο φόβος της αποτυχίας. Όλοι φοβόμαστε ότι δεν είμαστε αρκετά ικανοί. Δεν είναι αρκετά καλό να ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση ή να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Εάν το αφήσεις, ο φόβος της αποτυχίας θα σε κρατήσει από την προσπάθεια. Δεν θα δώσεις 100 τοις εκατό επειδή είστε φοβισμένη πώς θα αποτύχει. Ίσως δεν ασκήσεις πάρα πολλή προσπάθεια γιατί ξέρεις πως δεν θα πάει καλή. Μην φοβάσαι να παίρνεις ρίσκα και να ακολουθείς την καρδιά σου. Εάν είσαι παθιασμένη με κάτι απλά δοκίμασε το. Εάν δεν λειτουργήσει και δεν βγει όπως θα ήθελες σίγουρα θα έχεις κερδίσει κάτι από αυτό όπως είναι η εμπειρία. Δεν έχει σημασία αν είστε πρώτος ή τελευταίος, όσο κατευθύνεσαι προς τη γραμμή τερματισμού. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αποτυχίες στην πορεία. Μπορεί να μην είναι μια ευθεία διαδρομή προς τη γραμμή τερματισμού, αλλά με κάθε εμπόδιο, με κάθε πρόκληση, μεγαλώνεις και δυναμώνεις.

  Δείτε τι συμβαίνει σε 1′ στο Ίντερνετ

Ο φόβος πως θα σε κρίνουν
Δεν πρέπει να φοβάσαι και να αγχώνεσαι για τις γνώμες των άλλων. Μην ξεχνάς πως όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό mindset από το δικό σου και δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Οι στόχοι και τα όνειρα δεν είναι για να είναι τέλειες. Υπάρχουν για να κάνεις πρόοδο, να και να βελτιώσεις την πορεία σου. Τι γίνεται αν πάρεις την λάθος απόφαση; Tίποτα απλά θα αλλάξεις την απόφαση σου και θα ξέρεις με περισσότερη σιγουριά πως αυτό που έκανες δεν ήταν για σένα τελικά. Μην φοβάσαι πως θα κριθείς ότι πήρες την “λανθασμένη” απόφαση. Είναι πάντα καλύτερα να πάρεις μια απόφαση και ας μην σου βγει παρά να μην πάρεις καθόλου. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να έχεις κάποιον άλλο να αποφασίσει για σένα. Όταν αφήνεις κάποιον άλλο να υπαγορεύει τι είναι σωστό για εσένα είναι αδύνατο να ζήσεις τη δική σας αλήθεια.

  Γιατί οι πόρτες στις δημόσιες τουαλέτες δεν φτάνουν στο πάτωμα

Πηγή: govastileto.gr

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker