Ομορφιά

Πώς θα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους στα μάτια

Όλες μας έχουμε ταλαιπωρηθεί ή ταλαιπωρούμαστε από τους μαύρους κύκλους στα μάτια. Και έχουμε δοκιμάσει διάφορους τρόπους για να τους αντιμετωπίσουμε. Τι λένε, όμως, οι ειδικοί;

Η έλλειψη ύπνου και η κούραση είναι είναι δύο μόνος από τις πιθανές αιτίες, ενώ οι μαύροι κύκλοι μπορεί επίσης να συνοδεύονται από πρήξιμο ή ερυθρότητα. Αν και υπάρχουν πολλαπλές αιτίες, δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπευτική αγωγή.

Ποιες είναι οι αιτίες της δημιουργίας μαύρων κύκλων και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτούς.

1. Χρώση του δέρματος

«Η αληθινή χρώση μπορεί να προκληθεί από χρόνια φλεγμονή στην περιοχή των ματιών, η οποία μπορεί να επουλωθεί, αφήνοντας πίσω της ένα καφετί λεκέ», λέει ο Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στη δερματολογία στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης. Μας συνιστά τη χρήση κρέμας ματιών που να περιέχει βιταμίνη C για να φωτίζει την περιοχή.

2. Πρήξιμο

Τα πρησμένα μάτια είναι ένας πόνος από μόνος του, αλλά το επιπλέον υγρό που συγκεντρώνεται κάτω από τα μάτια μπορεί να προκαλέσει ακόμα περισσότερο πόνο. «Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους», λέει η Lily Talakoub, δερματολόγος στο McLean Dermatology and Skincare Center της Βιρτζίνια. «Οι αλλεργίες που προκαλούνται, πίνοντας πάρα πολύ κρασί ή τρώγοντας αλάτι ή αν κοιμόμαστε με το πρόσωπο προς τα κάτω, μπορούν να κάνουν τους μαύρους κύκλους χειρότερους» προσθέτει. «Οι κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη ή πράσινο τσάι, μπορούν να βοηθήσουν την καταπράυνσή τους».

3. Αιμοφόρα αγγεία σε ανοιχτόχρωμο δέρμα

«Το ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορεί να σας επιτρέψει να δείτε τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιφάνεια, δίνοντας μια γαλαζοπράσινη εμφάνιση στο δέρμα» σημειώνει ο Δρ Zeichner. «Το λεπτό, γερασμένο δέρμα μπορεί να δώσει το ίδιο αποτέλεσμα. Για αυτό, αναζητήστε ένα προϊόν που να περιέχει ρετινόλη, για να απαλύνεται τη σκούρα όψη του δέρματος κάτω από τα μάτια».

4. «Βαθουλώματα»

Δες τη Νέα Οδοντόκρεμα με σφραγιστική δράση!

Δυστυχώς, αν έχετε «πτυχές» κάτω από τα μάτια σας, που έχουν σαν αποτέλεσμα «βαθουλώματα» (και συνεπώς, σκούρες «σακούλες» κάτω από τα μάτια), μια κρέμα πιθανότατα δεν θα βοηθήσει. «Αυτές οι “σακούλες” κάτω από τα μάτια συμβαίνουν με την ηλικία, την έλλειψη ύπνου, την αφυδάτωση ή είναιγονιδιακό», λέει ο Δρ Talakoub. «Μπορούμε να τα διορθώσουμε με ένα ελαφρύ “γέμισμα”, που τοποθετείται κάτω από τα μάτια, το οποίο θα διαρκέσει ένα έως δύο χρόνια». Σημείωση: Αυτή η θεραπεία δεν είναι για όλους και μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να προκαλέσει τύφλωση αν δεν γίνει σωστά.

***ΕΚΤΑΚΤΟ! Βρείτε... τη σελίδα ScandalBook και στο Facebook - Like ΕΔΩ!

Πηγή

Tags
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker