LifeStyle

Οικογένεια ζούσε εννέα χρόνια κρυμμένη σε ένα δωμάτιο περιμένοντας το «τέλος του κόσμου»

Η ολλανδική αγροικία, σε χώρο της οποίας έμεναν τα επτά μέλη της οικογένειας. Παραμένει άγνωστο εάν κρατούνταν εκεί παρά τη θέλησή τους.

Μια οικογένεια έξι ατόμων βρέθηκε να ζει κρυμμένη σε κρυφό δωμάτιο αγροικίας κοντά στο χωριό Ρουίνερβολντ, της βορειοανατολικής ολλανδικής επαρχίας Ντρέντε. Ολα δείχνουν ότι η οικογένεια δεν είχε καμία επαφή με τον έξω κόσμο επί τουλάχιστον μία δεκαετία. Τα πέντε ενήλικα αδέλφια, των οποίων η ηλικία κυμαίνεται μεταξύ 18 και 25 ετών, και ένας άρρωστος άνδρας που, όπως δηλώνουν, είναι ο πατέρας τους, δέχονται ήδη ιατρική περίθαλψη.

Παραμένει ακόμη άγνωστο κατά πόσον η οικογένεια παρέμενε απομονωμένη περιμένοντας το «τέλος του κόσμου», όπως αρχικώς είχε εκτιμηθεί. Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκανε ένα από τα παιδιά υποδεικνύουν ότι μπορεί να κρατούνταν στην αγροικία παρά τη θέλησή τους. Η ολλανδική αστυνομία ανακρίνει έναν άνδρα από την Αυστρία, τον ενοικιαστή της αγροικίας, σχετικά με τις συνθήκες και την πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση.

  Σταύρος Σαλαμπασόπουλος: «…ένας ουρανός μ’ αστέρια» στο Sky Secrets of Athens
Αποτέλεσμα εικόνας για family living in one bedroom deutch

Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει: «Εντοπίσαμε έξι άτομα σε έναν πολύ μικρό χώρο αγροικίας, ο οποίος μπορούσε να κλειδωθεί. Δεν επρόκειτο, όμως, για υπόγειο κελάρι. Παραμένει ασαφές κατά πόσον οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν εκεί με τη θέλησή τους. Φαίνεται ότι παρέμεναν στον χώρο επί εννέα χρόνια και ισχυρίζονται ότι αποτελούν οικογένεια, ένας πατέρας με τα πέντε παιδιά του». Επίσης, η αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν ήταν καταγεγραμμένος από τις τοπικές αρχές.

Ο δήμαρχος του χωριού, Ρότζερ ντε Γκρουτ, δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε δει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι η μητέρα της οικογένειας φαίνεται ότι απεβίωσε προτού οι υπόλοιποι εγκατασταθούν στην αγροικία. Οι αξιωματούχοι που εξετάζουν την υπόθεση επιβεβαίωσαν τις αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η οικογένεια ανέμενε κρυμμένη «το τέλος του κόσμου». Για τον 58χρονο Αυστριακό, που νοίκιαζε την κατοικία, συνελήφθη και ανακρίνεται, γείτονας τόνισε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά έξυπνο άνδρα, που δεν επέτρεπε σε κανέναν να πλησιάζει το οίκημα, καθώς και ότι παρακολουθούσε τα πάντα με κιάλια.

  Οι φίλοι του Πάνου Χατζηκουτσέλη τιμούν τη μνήμη του

Η οικογένεια ανακαλύφθηκε όταν το μεγαλύτερο από τα παιδιά, ο 25χρονος Γιαν, εμφανίστηκε, πριν από δέκα ημέρες, σε μπαρ της περιοχής και ήπιε μόνος του πέντε μπίρες. Οταν επανεμφανίστηκε στο μπαρ την Κυριακή, βρισκόταν «εν συγχύσει», όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης, Κρις Βέστερμπικ, στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι RTV Drenthe. «Ηταν απεριποίητος, με μακριά, μπλεγμένα μαλλιά. Μας είπε ότι είχε αποδράσει, ότι χρειαζόταν άμεση βοήθεια και ότι ποτέ του δεν είχε πάει σχολείο. Αμέσως καλέσαμε την αστυνομία». Το ίδιο κανάλι μετέδωσε ότι η αστυνομία εντόπισε μια κρυμμένη σκάλα που οδηγούσε στον χώρο όπου βρισκόταν η οικογένεια, πίσω από κάποιο ντουλάπι του σαλονιού. Ο πατέρας ήταν κατάκοιτος επί χρόνια, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ιδιοκτήτες της αγροικίας δήλωσαν έκπληκτοι από την εξέλιξη, τονίζοντας ότι ο μισθωτής τους ήταν πολύ τυπικός με την καταβολή του ενοικίου. «Δεν είχαμε ιδέα. Νοικιάζαμε το σπίτι επί χρόνια σε έναν άνδρα και τώρα μάθαμε ότι εκεί ζούσε ένας πατέρας με την οικογένειά του. Δεν έχουμε ιδέα ποιοι μπορεί να είναι», είπαν.

  Το «αγγελάκι» που έκανε την άσεμνη χειρονομία σε σχολική γιορτή επί είκοσι λεπτά

***ΕΚΤΑΚΤΟ! Βρείτε... τη σελίδα ScandalBook και στο Facebook - Like ΕΔΩ!

Πηγή

Tags
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker