Από την πρώτη μέρα δίπλα τους: Ο Δήμος Περιστερίου κοντά στα νεογέννητα και τις μητέρες που έχουν ανάγκη

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Αναστάσιος Θεοδωράκος μίλησαν στο Πρω1νό για την κοινωνική δράση που έχουν ξεκινήσει στο Περιστέρι στηρίζοντας τις νέες μητέρες, που έχουν ανάγκη για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους. Πρόκειται για μια καινοτόμα, στοχευμένη κοινωνική δράση, που θα παρέχει στις μανούλες, μονογονεϊκών και ακραίας φτώχειας οικογενειών, όλα όσα χρειάζονται για να φροντίσουν τα νεογέννητα παιδιά τους.

“Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σήμερα δεν έχει κανείς το δικαίωμα να ευτυχεί μόνος του. Φτιάξαμε μια κοινωνική δράση που την ονομάσαμε “Από την πρώτη μέρα δίπλα τους”. Δεν μπορείς να μη στηρίξεις τα αγγελούδια που ανοίγουν τα ματάκια τους για πρώτη φορά στη ζωή και δυστυχώς δεν έχουν οι δικοί τους αυτά που πρέπει να έχουν. Ο Δήμος Περιστερίου δίνει το κρεβάτι του το καρότσι του, την προίκα του μωρού, αναλαμβάνει για ένα χρόνο τις πάνες του μωρού, το βρεφικό γάλα. Ό,τι χρειάζεται ένα παιδί ο δήμος τα προσφέρει. Έχουμε τρία κέντρα θηλασμού. Ένα στο Άλσος Περιστερίου, ένα στο Δημαρχείο και σε ένα ΚΑΠΗ”, ανέφερε στο Πρω1νό ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

“Δεκάδες άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά την κοινωνική υπηρεσία. Ο Δήμος Περιστερίου άνοιξε την αγκαλιά του και ένωσε τα χέρια του με τα χέρια του πατέρα και της μητέρας. Λειτουργεί και στο Δήμο μας κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό συσσίτειο. Υπάρχει άλλο ένα πρόγραμμα που έχει σημείο αναφοράς όλους τους φοιτητές μας. Ο Δήμος Περιστερίου αναλαμβάνει κάθε μήνα και στέλνει στον τόπο που σπουδάζουν τα παιδιά αυτά ένα κουτί που περιέχει τα είδη τροφίμων και όλα τα προϊόντα υγιεινής τους”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Αναστάσιος Θεοδωράκος για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου.

Διαβάστε ακόμα: Η Ελένη Ανουσάκη κάνει έκκληση στον Ανδρέα Μικρούτσικο!

Ήβη Αδάμου: Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μυστική βάφτιση της κόρης της!

Γιώργος Αγγελόπουλος: Ξεκαθάρισε για το unfollow και άναψε φωτιές για το Survivor!

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker